loadin silverstyle.ua

Срібні обручки: за чи проти?

Такі прості і в той же час незвичайні каблучки можуть стати відмінною заміною звичним золотим моделям. Срібні варіанти ні краплі не поступаються привабливістю зовнішнього вигляду, але значно виграють у вартості та елегантності. У цій статті ми поговоримо про те, в яких випадках варто придбати такі обручки, чи підійдуть вони для обряду вінчання і які можуть бути недоліки такого вибору.

Про що говорять давні традиції

На сьогоднішній день срібло – досить незвичайний вибір – все тому, що більшість молодят обирають золоті, платинові або навіть титанові каблучки. Але кілька сотень років тому ситуація значно відрізнялася. Пов'язано це було з тим, що золотовидобування на території держави було відкрито не більше двох століть тому, а золото могли собі дозволити лише дуже впливові люди. Та й срібло тоді було цінніше, ніж зараз.

В наш час срібні каблучки досить часто купуються на вінчання в церкві, а золоті – на церемонію вінчання у РАГСі. Є церкви, які навіть наполягають на вінчанні зі срібними каблучками. Якщо раптом ви плануєте вінчання, то уточніть у священика які кільця необхідні.

Переваги та недоліки срібних обручок

Щоб прийняти правильне рішення у виборі обручок, потрібно вивчити всі переваги та недоліки такого вибору. Перевагами є:

  • невисока вартість;
  • на вигляд нагадують вироби з білого золота;
  • срібло не викликає алергії;
  • актуальність.

Багато хто вірить, що носіння срібла відводить негатив і сприяє міцному ментальному здоров'ю.

Але не всі знають, що срібло у чистому вигляді має яскраво виражений жовтуватий відтінок. Для того щоб метал набув необхідного кольору та блиску холодного відтінку, на нього наносять невелику кількість родію. Процес народження здатний не тільки надавати більш солідний зовнішній вигляд виробу, але і захистити його поверхню від різних подряпин і дефектів. Однак з часом верхній шар здатний стиратися, але майстри можуть легко відновити його. Тому срібні каблучки можна носити не знімаючи.

Існують певні недоліки срібних обручок:

  • за рахунок м'якості вони гірше переносять постійне носіння, ніж золото;
  • найцінніші камені, на жаль, рідко оправляють у срібло, оскільки їх легше втратити;
  • термін служби срібних виробів за умови постійного носіння становить у середньому 15-20 років;
  • асортименти виробів зі срібла менше, ніж асортименти золотих виробів.

Хоча срібло і має досить низьку ціну, виготовити дизайнерське кільце у ювеліра на замовлення буде досить дорого. У вартість виробу входить вартість процесу створення ескізу, 3D-моделі, а також інші додаткові роботи.

Якщо ви вирішили придбати срібні обручки через низьку ціну, то краще купити готові вироби. А щоб додати їм індивідуальність, ви можете нанести на них гарне гравіювання.

Срібні обручки: за чи проти?